Upplev Gustaf III:s hov!

I slutet av 1700-talet sjöd Kungliga slottet i Stockholm av liv och aktivitet, och i boken En bädd av dun tar Christopher O’Regan oss med till det gustavianska hovet och låter oss träffa människorna vilkas liv var fyllda av intriger, stel etikett och otympliga ceremonier, men också av nöjen, kärlek och upptåg. Med stöd av samtida källor och ögonvittnesskildringar berättar han också om Gustaf III:s vardag, från frukostvanor till politiska beslut.
Boken är illustrerad med äldre målningar samt vackra, nytagna färgfoton som skapar en levande länk mellan vår tid och det förflutna.

Pris: 329 kr

inklusive frakt

Möt Gustaf III:s Stockholm!

1700-talets Stockholm har under lång tid dragits med ett skamfilat rykte. Historieböckerna talar om smutsen, den höga dödligheten och misären. Men samtida källor pekar åt ett annat håll.
Som ung hittade historikern och 1700-talskännaren Christopher O'Regan en reseskildring från 1790-talets Stockholm. Författaren beskrev en ren och prydlig huvudstad, där invånarna var trevliga och hövliga, och tjänstefolket så välklätt att man ofta tog dem för herrskapsfolk. Man såg knappt några tiggare och ytterst sällan illa klädda eller smutsiga människor. Folket hade fina tänder, och de flesta kunde läsa. Det här rimmade illa med allt som han tidigare hade hört, och skulle få höra, om Gustaf III:s Stockholm.
     Christopher O'Regan bestämde sig för att forska vidare. Omsorgsfullt har han finkammat de stockholmska arkiven i jakt på den som så ofta har hamnat utanför skildringarna av 1700-talet – den vanlige stockholmaren. Han har snokat igenom tusentals och åter tusentals dokument – brev, dagböcker, reseskildringar, rättegångsprotokoll, bouppteckningar, mantalslängder, obetalda krognotor, efterlysningar av bortsprungna hundar eller förrymda pigor och mycket annat aldrig tidigare använt material.

I den här boken väcks Bellmans ”stolta stad” till liv igen och vi får ta del av stockholmarnas vardag: vad de åt, hur de roade sig, vad de hade på sig. Med Christopher som ciceron får vi kika in bakom gardinerna hos murargesällsänkan Maria Wessman på Tantogatan, gå på middagsbjudning hos greve Bonde på Blasieholmen, eller bara strosa en stund i det som en gång kallades Nordens Konstantinopel.

Pris: 329 kr

inklusive frakt

Paketpris: Båda böckerna för 579 kr!

inklusive frakt

1. Beställ

Maila dina uppgifter till boka@oregan.se

Vilken bok vill du beställa:

  • Gustaf III:s Stockholm (329 kr)
  • En bädd av dun (329 kr)
  • Erbjudande: Båda böckerna (579 kr)

Antal: Hur många böcker vill du beställa

Mobilnr: Ange det nummer som du gör Swish-betalningen med

Namn

Gatuadress

Postnummer och ort

2. Betala

Betala genom att swisha totala summan till 1232062594

Öppna Swish på din mobil och scanna QR-koden.

Om du inte har tillgång till Swish kan du sätta in summan på bankkonto i SEB 53851149343